Over de campagne voor beter gehoor

Over de campagne

De Campagne voor Beter Gehoor heeft een duidelijk doel: het gehoor hoger op de gezondheidsagenda krijgen. Op deze manier kunnen meer Nederlanders genieten van een mooi en actief leven.

 • icon-1

  Voorlichten

  Zoveel mogelijk mensen goed informeren over gehoorverlies en de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies. Wist u bijvoorbeeld dat gehoorverlies vaak heel geleidelijk, bijna onopgemerkt optreedt?

   

  Meer over gehoorverlies

 • icon-2

  Oproepen

  Alle 55-plussers jaarlijks een hoortest laten doen, dat is ons streven. Want alleen met een tijdige signalering kunnen de - vaak ingrijpende - gevolgen van gehoorverlies worden verminderd.

   

  Meer over de hoortest

 • icon-3

  Steunen

  Iemand met gehoorproblemen onttrekt zich vaak aan sociale activiteiten, wat kan leiden tot vereenzaming. Daarom doneren we € 2,- per hoortest aan de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds.

   

  Meer over de Zilverlijn

1 op de 3 65-plussers heeft last van gehoorverlies

is horen zo belangrijk?

Een aanstekelijke lach, muziek of zoiets eenvoudigs als een praatje. Het gehoor draagt niet alleen bij aan de verbinding met de mensen om ons heen, het is ook sterk verbonden met de gezondheid van ons brein. Onderzoek toont aan dat er een duidelijke relatie bestaat tussen gehoorverlies en zaken als depressie, mentale vermoeidheid, cognitieve capaciteit en zelfs dementie.

Vroegtijdige signalering van gehoorverlies helpt de vervelende gevolgen te verminderen. Veel mensen ervaren wél de gevolgen van gehoorverlies, maar realiseren zich niet waardoor deze worden veroorzaakt. Voor hen is het belangrijk te weten dat er een oplossing voorhanden is.

Bekijk het onderzoek

Test uw gehoor ieder jaar vanaf 55 jaar

steeds meer 55-plussers jaarlijks hun gehoor testen

De ogen, de bloeddruk of de cholesterol; vanaf een bepaalde leeftijd laten we een aantal zaken regelmatig checken. Vreemd genoeg zit het gehoor hier meestal niet bij. Bent u 55 jaar of ouder? Dan is de kans erg groot dat het gehoor stilletjes aan minder wordt. En een onopgemerkt gehoorverlies kan het leven ingrijpend veranderen.

Gelukkig groeit het aantal mensen dat het gehoor op waarde weet te schatten! Zij voegen de hoortest toe aan hun jaarlijkse gezondheidscheck. Op deze manier weten ze zeker dat gehoorverlies tijdig wordt opgemerkt, waardoor ze veel van de negatieve gevolgen verminderen of zelfs voorkomen.

Geld opgehaald met campagne voor beter gehoor

we de Zilverlijn steunen

Ons land telt inmiddels ruim 1 miljoen eenzame ouderen, waarvan een kwart slechts twee keer per maand iemand spreekt. Het Nationaal Ouderenfonds werkt hard om hier verandering in aan te brengen. Dankzij hun mooie initiatief ‘De Zilverlijn’ worden ouderen op een vast dagdeel gebeld door een getrainde vrijwilliger. Zij bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Zo maakt de Zilverlijn voor veel ouderen een wereld van verschil. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij, door voor iedere hoortest een donatie van € 2,- te doen. Doet u mee?

Lees meer over de Zilverlijn

Hoe kan ik aansluiten bij de campagne?

Vraag een afspraak aan bij één van de deelnemende audiciens of bezoek onze campagnebus die door Nederland reist.

bekijk de locaties

Doe de test, en geef het door!

Vul het e-mailadres in van iemand die een hoortest zou moeten doen. Dan sturen we de link naar deze website door.

*
*
Voorwaarden
*